еПисарница

Не трошите време, не чекајте у редовима. На Порталу еУправа дигитални шалтер је доступан 24 сата дневно, седам дана у недељи. Путем еПисарнице можете подносити захтеве, допуне и други документарни материјал и пратити статус Вашег предмета.

 

Ова услуга на Порталу еУправа омогућава да више од 2000 поступака реализујете „на клик“. Захтев можете поднети преко свог мобилног уређаја или рачунара, пратити ток решавања предмета, а решење или други тражени документ ће стићи у електронском облику, у Ваше еСандуче.
Након пријаве на Порталу еУправа, уз коришћење сертификата одаберите услугу еПисарница и претрагом по кључној речи препознајте шта Вам је потребно. Избором жељене услуге, започните поступак.

 

Портал ће надлежној институцији проследити Ваш „захтев“ чак и ако нисте приложили било који документ. Можете додати документацију или сачекати да Вас службеник обавести да ли је потребно допунити захтев и послати још неки документ са подацима неопходним за одлучивање.

 

Не морате да истражујете пред којим органом можете да остварите неко право или измирите обавезу јер то сада систем зна уместо вас. Ваш предмет добија јединствени број и биће прослеђен на поступање чак и ако сте га упутили на погрешну адресу. Уместо да чекате данима да захтев стигне до надлежног службеника, сада, Ваш захтев „путује“ свега неколико секунди.

 

Преко еПисарнице на добијено решење можете поднети жалбу. Захваљујући јединственом броју не отвара се нови предмет и не крећете све испочетка, по потреби, другостепени орган ће кроз систем добити сву документацију из предмета и одлучити по Вашој жалби.