ePisarnica

Ne trošite vreme, ne čekajte u redovima. Na Portalu eUprava digitalni šalter je dostupan 24 sata dnevno, sedam dana u nedelji. Putem ePisarnice možete podnositi zahteve, dopune i drugi dokumentarni materijal i pratiti status Vašeg predmeta.

 

Ova usluga na Portalu eUprava omogućava da više od 2000 postupaka realizujete „na klik“. Zahtev možete podneti preko svog mobilnog uređaja ili računara, pratiti tok rešavanja predmeta, a rešenje ili drugi traženi dokument će stići u elektronskom obliku, u Vaše eSanduče.
Nakon prijave na Portalu eUprava, uz korišćenje sertifikata odaberite uslugu ePisarnica i pretragom po ključnoj reči prepoznajte šta Vam je potrebno. Izborom željene usluge, započnite postupak.

 

Portal će nadležnoj instituciji proslediti Vaš „zahtev“ čak i ako niste priložili bilo koji dokument. Možete dodati dokumentaciju ili sačekati da Vas službenik obavesti da li je potrebno dopuniti zahtev i poslati još neki dokument sa podacima neophodnim za odlučivanje.

 

Ne morate da istražujete pred kojim organom možete da ostvarite neko pravo ili izmirite obavezu jer to sada sistem zna umesto vas. Vaš predmet dobija jedinstveni broj i biće prosleđen na postupanje čak i ako ste ga uputili na pogrešnu adresu. Umesto da čekate danima da zahtev stigne do nadležnog službenika, sada, Vaš zahtev „putuje“ svega nekoliko sekundi.

 

Preko ePisarnice na dobijeno rešenje možete podneti žalbu. Zahvaljujući jedinstvenom broju ne otvara se novi predmet i ne krećete sve ispočetka, po potrebi, drugostepeni organ će kroz sistem dobiti svu dokumentaciju iz predmeta i odlučiti po Vašoj žalbi.